علائم دهانی کرونا و عوارض بیماری کرونا

  • صفحه اصلی
  • علائم دهانی کرونا و عوارض بیماری کرونا
علائم دهانی کرونا و عوارض بیماری کرونا

علائم دهانی کرونا ممکن است چه چیزهایی باشد؟ شاید برای شما هم پیش آمده باشد که قبل از این که متوجه بیماری کرونا شوید، علائمی مثل زخم در دهانتان ببینید. اخیرا ثابت شده است که بیماری کرونا می‌تواند به لثه و دهان شما آسیب برساند. با ما همراه باشید تا از علایم و عوارض بیماری کرونا بر دهان و لثه آشنا شوید.

کرونا چیست؟

کرونا مجموعه‌ بزرگی از ویروس‌ است که از سرماخوردگی معمولی گرفته تا بیماری‌های شدیدتری را شامل می‌شوند. این بیماری در دسامبر 2019 در شهر ووهان چین کشف شد که با همه‌گیری در انسان شایع شد، طولی نکشید تا سراسر جهان را درگیر کرد. علائم این ویروس متفاوت است که یکی از این علائم وجود زخم‌های دهانی است.

در نتیجه‌ برخی از تحقیقات که انجام شده است، برخی از افرادی که بیماری کرونا دچار شده‌اند دارای زخم‌های دهانی و ضایعات دهانی بوده‌اند. زخم‌های دهانی ممکن است که یکی از علائم کرونا باشد اما همچنان تحقیق در این راستا همچنان ادامه دارد.

علائم کرونا بر دهان

افرادی که متوجه‌ مشکل در دهان خود مانند ضایعات دهانی شده‌اند، بعد از تجویز تست متوجه‌ مبتلا شدن خود به کرونا شده‌اند. این بیماری به‌صورت آفت و یا التهاب در قسمت مخاط دهان خود را نشان می‌دهند که این مشکل با تجویز دارو یا دهانشویه بهبود می‌یابد. در حالت کلی ممکن است که یکی از علائم ویروس کرونا، وجود زخم دهان و یا زخم سقف دهان از علائم مبتلا شدن به کرونا باشد.

علائم دهانی کرونا

بیماری‌های دهانی بیماری کرونا

طی مطالعاتی که در کشور اسپانیا انجام شده است، دیدن زخم در سقف دهان، علاوه بر تغییرات روی پوست و زخم پوستی، می‌تواند علائم ابتلا به کویید 19 باشد. لازم به ذکر است که در برخی از افراد دیده شدن زخم در سقف دهان زودتر از سایر علائم دیگر بوده است و همچنین در گروهی دیگر از افراد مشاهده‌ این نوع زخم‌ها سه هفته بیشتر نیز بوده است.

آفت و زخم در دهان و شروع بیماری کرونا

به‌وجود آمدن این زخم‌ها در سقف دهان به‌ صورت ناگهانی می‌تواند علائمی برای مبتلا شدن به این بیماری باشد و باید حتما به این موضوع توجه کرد. زخم‌های دهان و یا زخم در سقف دهان در زمان کرونا امکان دارد که درد نداشته باشد اما معاینه شدن توسط پزشک لازم و ضروری است. اگر فرد حین خوردن غذا، زخم دهان آن دچار درد و مشکل شود باید در اولین فرصت به پزشک مراجعه کند.

متخصص ضایعات دهان با بررسی کردن رنگ بافت دهان و همچنین تغییر رنگدانه‌های دهان، تمام قسمت‌های آسیب دیده را مورد بررسی و آزمایش قرار می‌دهد. همان‌طور که کرونا می‌تواند اثراتی منفی بر روی ریه‌ها بگذارد پس بروز زخم در دهان غیرممکن نیست.

شکل زخم‌های دهانی در کرونا

از علائم دهانی کرونا می‌توانیم به وجود لکه‌های سفید در داخل دهان، لکه‌های سفید روی زبان، کاندیدیازیس، وجود لکه‌های قرمز در دهان و التهاب زبان و دهان اشاره کرد. لازم به ذکر است که این علائم در زخم دهان می‌تواند در اندازه و اشکال مختلفی خود را نشان بدهد.

هنوز درمان قطعی برای حل مشکلات دهانی ناشی از کرونا موجود نیست اما می‌توانید از زمان ظهور زخم‌های دهانی، با مراجعه به متخصص بیماری‌های دهانی، از داروهای ضد قارچ و داروهای خوراکی ضد ویروس، برای بهبود وضعیت دهان خود اقدام کنید.

شایان به ذکر است که اگر شما علائم دیگر کرونا مانند تب را ندارید و شاهد بروز زخم‌هایی در دهان خود هستید بهتر است به متخصص بیماری‌های دهانی مراجعه کرده و اقدامات لازم را انجام دهید. برای حل زخم‌های موجود در سقف دهان خود، درمان خانگی نیز وجود دارد که در ادامه به بررسی آن می‌پردازیم:

  • سعی کنید از خوردن خوراکی‌های اسیدی خودداری کنید
  • از خوردن غذاهای خیلی داغ خودداری کنید.
  • محل زخم دهان خود را با آب و نمک شستشو دهید.
  • همچنین برای استفاده از دهانشویه، از دهانشویه‌های الکی استفاده نکنید.

دکتر مرضیه صحت پور، متخصص انواع بیماری‌های دهانی و ضایعات دهان، فک و صورت با معاینه‌ و سرعت شناسایی سریع و درمان به‌ موقع از بروز مشکلات جدی پیشگیری می‌کنند.

ارتباط بین بیماری لثه و عوارض کرونا

مطالعات انجام شده نشان می‌دهد که بیماری لثه‌ها(پریودنتیت) که با التهاب، عفونت همراه است، با بیماری کرونا در ارتباط است. رعایت بهداشت دهان و دندان مثل نخ کشیدن و مسواک زدن روزانه از مبتلا شدن به این نوع بیماری جلوگیری کرد.

بلیندا نیکولا یکی از پروفسوران دانشکده دندانپزشکی مک گیل بیان کرده است که اهمیت بهداشت دهان و دندان در زمینه‌ پیشگیری و مدیریت ابتلا به بیماری کووید 19 نقش مهمی دارد. پریودنتیت اصطلاحی است که به عفونت جدی از جمع شدن باکتری‌ها بین دندان‌ها و لثه‌ها اشاره می‌کند. این بیماری در صورتی‌که درمان نشود، می‌تواند موجب ایجاد آبسه‌ خطرناک شده و در نتیجه موجب حرکت و آسیب دندان‌ها می‌شود.