مشکلات آلرژی در حفره دهان و دندان

مشکلات آلرژی در حفره دهان و دندان

اکثر افراد ممکن است در طول زندگی خود آلرژی یا حساسیت را تجربه کنند. آلرژی واکنش و عکس العمل بدن به بعضی از محرک های خارج از بدن است. این محرک ها و عوامل خارجی ممکن است در طبیعت باشند. با توجه به مشکلات دهان و دندان در اثر آلرژی در این مقاله عوامل ابتلا به آلرژی را شرح می‌دهیم. سپس به بیان روش های درمان آلرژی می‌پردازیم.

چه عواملی باعث ایجاد آلرژی فصلی می‌شوند؟

فصل بهار: بیشترین زمانی که افراد ممکن است آلرژی فصلی را تجربه کنند فصل بهار است. در این فصل مقدار زیادی گرد و غبار در هوا وجود دارد. شکوفه ها و گل های این فصل نیز از علت های اصلی ایجاد آلرژی هستند. در واقع بوی شکوفه و گل ها باعث بروز حساسیت در این افراد می‌شود. در بازه زمانی خاصی این آلرژی شدت پیدا می‌کند. از روزهای پایانی فصل اسفند تا پایان خرداد ماه افراد بیشتر مستعد ابتلا به آلرژی فصل بهار هستند.

فصل تابستان: در فصل تابستان به دلیل گردافشانی گل و گیاهان، آلرژی به وجود می آید. البته خشکی هوا نیز در بروز این مشکل بی تاثیر نیست.

فصل پاییز: در این فصل عامل اصلی ایجاد آلرژی وجود نم و رطوبت زیاد در هوا است.

فصل زمستان: خاک روی وسایل گرم کننده مانند بخاری و شوفاژ عامل اصلی حساسیت در زمستان است.

نشانه های شایع و معمول آلرژی های فصلی

از علائم اولیه آلرژی می‌توان سوزش و آبریزش بینی و چشم ها، عطسه، سرفه، درد گلو و خواب آلودگی به ویژه در فصل بهار را نام برد. این علائم در تمامی افراد مبتلا به آلرژی مشترک هستند. در برخی از اشخاص شدت نشانه ها بسیار زیاد است. به گونه ای که ممکن است در روند طبیعی زندگی فرد ایجاد مشکل کنند. در صورتی که شخص در زمان مناسب به درمان آلرژی نپردازد، ممکن است به مشکلات آلرژی در حفره دهان و دندان مبتلا شود. زمانی که با مشکلات دهان و دندان در اثر آلرژی مواجه شدید، بهترین راه حل مراجعه به پزشک متخصص بیماری های دهان، فک و صورت است.

 مشکلات دهان و دندان در اثر آلرژی

آلرژی ممکن است تاثیرات بدی بر سلامت دهان و دندان داشته باشد. در اکثر موارد فرد در اثر مواجهه با مشکلات دهان و دندان تصور می‌کند که مشکل از خود دندان است. تشخیص علت اصلی آن به عهده پزشک می‌باشد. در اثر مشاهده علائم زیر مشورت با پزشک متخصص الزامی است.

  • درد دندان: منشا این درد ممکن است بیماری های دهانی باشد. آلرژی نیز می‌تواند در بروز این درد نقش داشته باشد. دلیل این درد سینوس هایی هستند که در صورت و بالای لب ها وجود دارند. زمانی که سینوس ها با اخلاط و مخاط پر می‌شوند به دهان فشار وارد می‌شود. بیشتر این فشار را ریشه های دندان ها متحمل می‌شوند.
  • خشک و کم آب شدن دهان: اولین تاثیر آلرژی بر کل بدن از دست رفتن آب بدن است. به ویژه افراد دارای آلرژی در زمان خواب با دهان باز نفس می‌کشند که خشکی زیاد دهان را به دنبال دارد.
  • بدبو شدن نفس و دهان: حجم زیادی از خلط ها در اثر آلرژی در بینی فرد مبتلا وجود دارند. در این شرایط فرد توانایی نفس کشیدن از طریق بینی را ندارد. به علت تنفس از دهان، باکتری های زیادی وارد دهان فرد می‌شوند. باکتری ها اولین عامل بوی بد در دهان هستند. پزشک با معاینه و یا نمونه برداری علت اصلی بیماری را تشخیص می‌دهد.
  • التهاب و عفونت لثه ها: این مسئله به علت ورود باکتری ها به دهان ایجاد می‌شود.
  • خالی و خراب شدن دندان ها: در این وضعیت فرد ناچار است که از راه دهان نفس بکشد. این موضوع باعث خراب شدن دندان ها از جمله زردی و خالی شدن آن ها می‌شود.

روش های درمان و بهبود مشکلات دهان و دندان ناشی از آلرژی

دارویی که اکثر پزشکان جهت مداوای آلرژی تجویز می‌کنند داروهای آنتی هیستامین و اسپری استروئیدی مخصوص بینی است. برای درمان و بهبود مشکلات آلرژی در حفره دهان و دندان حتما این اقدامات را انجام دهید: تحت هیچ شرایطی سلامت دهان و دندان را فراموش نکنید. در شرایط ابتلا به آلرژی مصرف آب و مایعات خود را به حداکثر برسانید. با این روش مقداری از کم آبی بدن جبران می‌شود و رطوبت بدن بالا می‌رود. از حضور در محیط هایی که آلودگی هوا دارند حتی الامکان خودداری کنید. از محلول آب نمک برای کاهش اخلاط سینوس ها استفاده کنید. در فصل های سرد سال گرد و خاک روی سیستم های گرمایشی را تمیز کنید.

در صورت مشاهده هر کدام از مشکلات دهان و دندان در اثر آلرژی پزشک متخصص بیماری های دهان،‌ فک و صورت مراجعه کنید. جهت مشاوره و رزرو نوبت با شماره 09390042441 تماس حاصل فرمائید.