مهم‌ترین نشانه های واریس زیر زبان چیست؟

  • صفحه اصلی
  • مهم‌ترین نشانه های واریس زیر زبان چیست؟
مهم‌ترین نشانه های واریس زیر زبان چیست؟

واریس زیر زبانی به صورت برجستگی و زائده‌های زیر زبان بروز می‌یابند، با وجو ظاهر کبود این برجستگی‌ها، جای هیچ گونه نگرانی وجود ندارد. این ضایعات ممکن است بدون درمان خاصی از بین بروند؛ اما برای درمانی مطمئن مراجعه به پزشک متخصص الزامی است. ممکن است برخی از عفونت‌ها، بیماری‌ها و ضعف سیستم ایمنی بدن دلیل ایجاد واریس زیر زبان باشند. در این مقاله نشانه های واریس زیر زبان، علل ابتلا و همچنین بهترین روش های درمان معرفی می‌شوند.

دلایل ابتلا به واریس زیر زبان

دلایل ابتلا به واریس زیر زبان بسیار زیاد هستند، این دلایل ممکن است برخی ضایعات و بیماری‌های دهانی، سیستم ایمنی ضعیف و سایر مشکلات سلامتی در بدن باشند.

تاثیر زخم‌های کانکر بر واریس زیر زبان

زخم‌های کانکر یا همان زخم‌های آفتی، یکی از دلایل ظهور برجستگی‌ها و واریس زیر زبان هستند. این ضایعات به صورت باز هستند، به صورت ناگهانی و در هر نقطه‌ای از دهان ایجاد می‌شوند. مهم‌ترین دلیل زخم‌های کانکر، واکنش بدن به سیستم ایمنی بدن است. موارد زیر نیز در ایجاد زخم‌های کانکر موثر هستند:

  • ابتلا به برخی عفونت‌ها
  • سابقه خانوادگی و ژنتیکی
  • اضطراب و نگرانی
  • برخی کمبود‌ها در بدن از جمله کمخونی و کمبود ویتامین B12
  • آسیب بافت‌های زیر زبان
  • ابتلا به بیماری‌های گوارشی مانند سلیاک
  • تغییرات هورمونی
  • مصرف برخی غذا‌های محرک

این زخم‌ها معمولا جزئی هستند و در مدت 4 روز الی دو هفته بهبود می‌یابند.

کیست مخاطی دهان از علل واریس زیر زبان

این کیست‌ها به صورت کیسه‌های پر مایع هستند که ممکن است در دست‌ها، پا‌ها و در دهان نیز ایجاد شوند. نقاطی از دهان که ممکن است درگیر کیست مخاطی دهانی شوند شامل زیر زبان، روی لب‌ها، گونه‌ها، کف دهان و در مجاورت دهانه‌های غدد بزاقی هستند.

این کیست‌ها متورم و به رنگ گوشتی و یا آبی تیره هستند که ممکن است با تحریک و به صورت مقطعی پاره شوند و در صورت تحریک مجدد با بزاق دوباره ایجاد می‌شوند.

ویروس پاپیلومای انسانی(HPV)

شایع‌ترین عفونت جنسی به ویژه در آمریکا، ویروس پاپیلومای انسانی است که 180 نوع دارد. این عفونت، باعث ایجاد ضایعاتی در پوست و غشا‌های مخاطی در بدن می‌شود. در صورتی که عفونت HPV دهانی شما جزئی باشد معمولا علامت خاصی ندارد؛ اما ممکن است علائم زیر را تجربه کنید:

  • برجستگی‌های گوشتی، صورتی، سفید و قرمز
  • برجستگی‌های فاقد درد
  • بروز برجستگی‌های در سایز کوچک و سخت زیر زبان و غشای مخاطی درون دهان
  • برآمدگی تکی یا به صورت خوشه‌ای

کیست لنفواپیتلیال

کیست‌های لنفواپیتلیال به صورت برجستگی‌های گوشتی، سفید و زرد زیر زبان یا کف دهان هستند. محل قرارگیری دقیق این کیست‌ها زیر غشای مخاطی دهان است. این ضایعات غیر سرطانی هستند و با سرعت بسیار کمی در غدد بزاقی رشد می‌کنند و به عنوان یکی از نشانه‌های ویروس اچ پی وی به شمار می‌آیند.

سیالولیتیازیس

سیالولیتیاریس همان بیماری سنگ غدد بزاقی است. در این بیماری، سنگ‌های کریستالی در مجرا‌های غدد بزاقی به وجود می‌آیند. این سنگ در غده زیر زبانی به وجود می‌آید و به یک برجستگی بسیار دردناک تبدیل می‌شود. سایر نشانه‌های سیالولیتیاریس شامل درد و ورم فک، خشک شدن دهان، عفونت غده و افزایش درد هنگام غذا خوردن هستند.

تومور غدد بزاقی

محل قرارگیری تومور غده بزاقی در غده زیر زبانی است که باعث ایجاد توده یا تورم در نزدیکی فک یا زیر زبان می‌شود. در صورتی که اندازه این تومور‌ها بسیار کوچک باشند به عنوان تومور بدخیم به شمار می‌آیند و می‌توانند به سرعت به سایر نقاط بدن نیز گسترش یابند. تورم غدد بزاقی علائمی نظیر بی حسی و ضعف عضلات صورت، بلع دشوار و تورم غدد بزاقی دارد.

نشانه های واریس زیر زبانی

جوش زیر زبانی

جوش زیر زبانی به صورت پاپیلا‌های دردناک و ملتهب و برجستگی‌هایی بسیار کوچک هستند و محل قرارگیری آن‌ها بیشتر در زیر زبان و دهان است.

7 علت عمده درد زیر زبان

یکی از نشانه های واریس زیر زبان، درد زیر زبانی است که دلایل آن شامل بیماری‌های عفونی و غیر عفونی، عفونت ویروسی و زخم غیر عفونی هستند. برخی از بیماری‌ها و مشکلات در سلامتی مانند کمبود ویتامین و بیماری‌های خودایمنی نیز در بروز درد زیر زبان موثر هستند. درد زیر زبان به علت سرطان و یا واکنش‌های آلرژیک زیاد شایع نیست. همچنین کمخونی، تبخال دهانی و دندان مصنوعی نیز ممکن است باعث درد زیر زبانی شوند. گاهی اوقات ممکن است درد زیر زبانی در اثر مسئله‌ای بسیار جدی باشد که برای درمان آن حتما باید به پزشک متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت مراجعه کنید.

4 روش تشخیص واریس زیر زبان 

پزشک در مرحله اول برای پی بردن به عوامل اصلی این برجستگی‌ها اقدام به پرسیدن سوالاتی می‌کند. در مرحله بعدی نیز روش‌های پزشکی برای تشخیص عوامل اصلی واریس زیر زبان عبارتند از:

  • آزمایش خون برای شمارش گلبول‌های سفید خون و بررسی عفونت
  • تجزیه و تحلیل کشت سواب برای بررسی عوامل عفونی از جمله باکتری و قارچ‌ها
  • تصویربرداری برای سی تی اسکن یا MRI برای بررسی ناهنجاری‌های موجود در دهان
  • نمونه برداری برای تشخیص سرطانی بودن سلول‌ها

روش های درمان واریس زیر زبان

پزشک بعد از تعیین علت اصلی واریس زیر زبانی می‌تواند بهترین راهکار درمانی را ارائه دهد. برخی اوقات این بیماری بدون مداخله پزشک درمان می‌شود اما در صورت نیاز به درمان، روش‌های درمانی شامل این موارد هستند:

  • درمان به روش انجماد و فریز و همچنین تزریق داروی اینترفرون آلفا- B2: برای درمان HPV دهانی از این نوع  درمان استفاده می‌شود
  • برداشتن کیست‌های دهانی با انجماد، لیزر و کرایوتراپی
  • درمان سنگ غدد بزاقی با داروی ضد التهاب و یا عمل جراحی
  • بهترین درمان برای خارج کردن تومور بزاقی عمل جراحی است، در صورتی که سایر نقاط بدن نیز درگیر شده باشند انجام پرتودرمانی و شیمی درمانی نیز ضروری است

در این مقاله شما را با نشانه های واریس زیر زبان آشنا کردیم و همه علت‌های ابتلا به این بیماری را نیز معرفی کردیم. شما باید علاوه بر پیشگیری‌هایی نظیر رعایت بهداشت دهان، ترک سیگار، رژیم غذایی مناسب و همچنین استفاده از دهانشویه، برای درمانی درست و اصولی به پزشک متخصص مراجعه نمائید. دکتر مرضیه صحت پور متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت بهترین خدمات درمانی و مراقبتی را در این زمینه به شما ارائه می‌دهند. جهت رزرو نوبت می‌توانید با شماره 09390042441 تماس حاصل فرمائید.